Brugte maskiner – et stærkt alternativ 

Flere virksomhed har et stærkt behov for at investere i de rette specialmaskiner, der skal løfte de enkelte produktionsopgaver. Ofte er der en stor økonomisk indgangsbarriere, når disse maskiner skal erhverves. Den høje grad af specialisering er nemlig det, der hæver maskinernes pris, eftersom markedet ofte er mere snævert set i forhold til udbud.  

Mange virksomheder har dog mulighed for at investere i brugte maskiner, hvor de både får et redskab til deres produktionsbehov og undgår de høje økonomiske udlæg, der kan virke uoverskuelige. Brugte maskiner og brugt materiel kan derfor være den helt rette løsning – og det ved både virksomheder såvel som banker.  

Brugte maskiner er et stort aktiv 

Hos jyske Bechmann Truck mærker man efterspørgslen på brugte trucks. Her henvender flere og flere kunder sig for at købe en gaffeltruck brugt – ofte med banken i ryggen. 

For virksomheden er der intet nye i at sælge brugt maskinel eller håndtere leasingaftaler, men det er derimod relativt nyt, at flere og flere kunder henvender sig med bankens velsignelse. Bankerne accepterer naturligvis ikke en hvilken som helst type udlån, men hvis handlen vurderes som værende fornuftig i forhold til anskaffelsespris, restlevetid og løbende vedligeholdelse, er der gode muligheder for at låne penge i de enkelte bankers erhvervsafdelinger.    

Et produkt som f.eks. en gaffeltruck er et godt eksempel på, hvorfor denne metode vinder plads i industrien. En ny gaffeltruck er en dyr investering, der kræver en stor engangssum for virksomheden og ofte tilskrives nogle høje renter, som bevirker en længere løbetid end ønsket. Det stiller banken eller finansieringsselskabet i en magtposition, de mindre erhvervsdrivende må acceptere, hvis de ønsker at kunne løse deres opgaver.  

En gaffeltruck er dog et produkt, der er kendetegnet af høj driftsstabilitet og som ikke er så teknologisk funderet, at det bliver hurtigt forældet – om end der kan være sikkerhedsmæssige perspektiver, der ikke ses på ældre modeller.  Ved at investere i en brugt maskine af denne type slipper de mindre virksomheder således for at affinde sig i bankens lånevilkår, og får samtidig opfyldt deres produktionsbehov her og nu. De brugte maskiner repræsenterer ganske enkelt en investering med mindre risiko, hvor der stadig er en høj restlevetid på produktet. Derfor er virksomhederne glade for løsningen, og med bankernes accept vil metoden helt sikkert få fornyet kraft.  

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *