4 gode råd når du starter ud som selvstændig

Det kan være lidt af en opgave, hvis man vil starte ud, som selvstændig, men det skal ikke holde en tilbage fra at udleve sine drømme. Mange har en drøm om at starte egen virksomhed, men der er rigtig mange ting, som man skal have styr på, når man går i gang med et sådant projekt. Det kan være ting som at lægge en god plan, søge rådgivning, udvikle et produkt og finde de rette erhvervslokaler. Der er en hel del, man skal ordne, og her er der 4 gode råd til, hvordan man bedst bærer sig ad.

Snak med familien om det

det første man bør få styr på, når man overvejer at blive selvstændig, er at tale med familien. Det er en god idé lige at se om privatlivet kan bære det, og høre hvad familien synes, og om økonomien er til det. Det er vigtigt at se om privatlivet kan holde til det og gå fra ideen, hvis det ikke kan.

Lav en forretningsplan

Det er vigtigt, at man laver en plan, og som regel er der tre faser, man skal igennem inden, man starter virksomhed.

  1. Mål og idé: Hvad er dit mål med virksomheden? Vil du være økonomisk uafhængig? Har du noget baggrundsviden og erfaring inden for fagområdet?
  2. Planlægningen: gennemgå produkter, organisationer og markedet. Det er vigtigt at sætte sig ind i de forskellige ting, ved blandt andet at undersøge, hvordan konkurrenter bærer sig ad.
  3. Budget og økonomi: Nu skal du lave et budget, så du kan få styr på økonomien og ved, hvordan det hele kommer til at hænge sammen.

Vej risikoen

Det kan være en god idé at se på den risiko, der er ved at starte virksomheden op. Man skal prøve at se objektivt på det og sætte nogle tal op for selve risikoen mod det samlede afkast, og på den måde se om det egentlig giver mening.

Søg rådgivning

Når du har besluttet dig for at starte ud som selvstændig, så er det altid en god idé at søge hjælp hos rådgivere. De ved ofte nogle ting, man ikke selv gør, og der er ingen skam i at bede om hjælp udefra. De kan blandt andet give råd i forhold til, hvilke metoder du skal bruge for at komme godt i gang.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *