Skab værdi på din arbejdsplads

At gøre sig selv nyttig og skabe værdig på arbejdspladsen er noget, som vi alle sammen prøver at efterleve. Vi mennesker vil af natur gerne være nyttige og vellidte der hvor, at vi er. Vi tager kurser for at blive dygtigere og klogere, men i lige så høj grad også for at være eftertragtet på arbejdsmarkedet generelt.

Udvikling i virksomheden

Der er mange ting, som du skal tage højde for i processen hvor, at du ønsker at skabe dit brand eller at rebrande dig selv. Først og fremmest så er I nødt til at lave noget larm omkring jeres virksomhed og jeres navn. Jeres potentielle kunder og alle dem som der er indenfor det samme fag, skulle gerne kende jeres navn, logo og vide hvad I står for.

Efteruddannelser og kurser er alfa og omega for de ansatte i virksomheden. Lær engelsk grammatik korrekt, hvis I skal kommunikere på engelsk, og tag et kursus i udvidet projektledelse, hvis det er det, som du arbejder med til dagligt. Det er topprofessionelt at have styr på sine ting, og det udsender dårlige vibes, hvis noget så simpelt som en e-mail til jeres kunder er grammatisk ukorrekt eller uden tilstrækkelig viden.

Det er derfor vigtigt, at I i jeres virksomhed også er resultat og image bevidste. Gå ind til det med en tanke på projektet og med en god grad af motivation.

Måske gør I allerede en masse gode ting, som både jeres samarbejdspartnere og kunder vægter højt. Det er en god idé at tage et godt kig i din virksomhedsværdier, og se om der er nogle af dem, som kan optimeres eller om I kan markedsføre jer på det.

Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø er altafgørende.

Dette gælder både i forhold til lyset, som skal sørge for, at du kan se hvad, at du laver, udluftningen som skal skabe en god atmosfære og hjælpe med at holde bakterierne og sygdommen væk fra kontoret og det sociale samvær ved frokostbordet.

Disse ting kan være med til at skaffe dig færre sygedage på kontoret. Har dine medarbejdere det godt på kontoret, så er de også tilbøjelige til at give den en ekstra skalle og til at dukke op på jobbet, når de har lyst til at tage en halv sygedag.

Glade medarbejdere er mere motiveret medarbejdere.

Alt det kedelige, formelle og det vigtigste

Ved I hvad, at I er gode til i jeres virksomhed? Det er vigtigt at kunne erkende, at der er nogle ting, som man bare ikke er de bedste på markedet til.

Der er intet galt i at outsource de ting, som man som virksomhed ikke har tid eller ressourcerne til at udføre. Det ville være flot, hvis værdikæden var så tæt på 100% intern, som den kunne komme. Måske kunne man overveje at ansætte nogen til at holde styr på regnskabet og momsregistreringerne.
Der det ikke muligt, så kan man hyre en ekstern bogholder til formålet.

Kvitteringer, momsregnskab, budgetter og SKAT. Det er kedeligt, det er besværligt og det kan være meget nemt at udskyde, hvis det ikke er din spidskompetence, og hvis du har lidt for mange bolde i luften på jobbet. Men det er desværre rigtig vigtigt, og noget af det eneste, som du ikke har mulighed for at vælge fra.