Selvklæbende labels – indirekte markedsføring i hverdagen

Selvklæbende labels er et usynligt produkt vi ser omkring os konstant, uden at vi lægger direkte mærke til det. Det er et produkt, som har en ganske vigtig funktion for synlighed og visualisering af kommercielle produkter mm.

Typisk produceres selvklæbende labels i tre lag.

  • En glat bagplade, som let kan pilles af.
  • Et lag af lim
  • Selve label-fronten.

Bagpladen er set fremstillet af et utal af materialer, hvor papir dog er det mest udbredte.  Papir, som har fået en silikone behandling.  Det mindsker friktion mellem lim og label, hvilket gør det muligt at fjerne labelen uden at ødelægge det.

Labelproduktion ved høj volumen, hvor fastsættelsen af labelen desuden sker ved høj hastighed, vil virksomheder til tider ty til bagplader af plastik – da det er et materiale, som er langt mere holdbar set i forhold til papir og vil derfor ikke ødelægge under produktionen.

Størstedelen af labels i dag bliver dog stadig produceret af papir, da der er en klar meromkostning ved benyttelsen af PET som bestanddel.

 

Forskellige labels til forskellige produkter

Alle produkter har hver deres egenskaber og opbevaringsforhold. Egenskaber der medfører, at korrekte valg skal tages, herunder udvælgelsen af den bedste lim til formålet.

Skal din label bruges på produkter der står i tørre lokaler, hvor fugtigheden er lav – så kan en generel langsigtet lim anvendes.

Er forholdene derimod fugtige, våde og generelt fedtet, så skal der gerne anvendes en mere speciel lim, med avanceret klistreegenskaber.

Hvis labelen skal på frostvarer, er det en helt anden sag – og det er blot nogle af mange anvendelsessituationer, som har betydning for valget af label og lim.

 

Hvilken label skal du så vælge?

Det er et valg mange virksomheder tager stilling til dagligt, hvor der til alt held er mange gode specialister på markedet, der kan håndtere denne problemstilling for dig. Virksomheder som Industriprint har i mange år specialiseret sig i produktionen af selvklæbende labels og andre serigrafiske opgaver, herunder den mere moderne digitalprint. Ved at samarbejde med nogle af markedets bedste inden for labelproduktion, kan du med stå sikkert tilbage med vished om, at de rette labels bliver fremstillet til netop det formål du ønsker hjælp med.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *