Hvis du altid gerne har villet lære at spille klaver

Der er rigtig mange, som går rundt med en lille pianist i maven, men aldrig rigtig har fået lov til at slippe den løs. Det er et velkendt fænomen, at mange voksne har gået med en drøm om at lære et instrument at kende, fordi det kan bidrage med så meget at kunne spille musik. Det er med til at træne hjernen på mange forskellige måder, men for det meste, så lyder det bare virkelig godt, hvis man kan spille ordentligt. Det er aldrig for sent at lære det og det behøver faktisk ikke at være så svært.

Sådan kommer du godt i gang

Det første du skal gøre, er at anskaffe dig et keyboard. Det lyder måske fjollet at starte med et keyboard, men det er faktisk rigtig smart, fordi du ikke investerer en hel masse penge uden at have nogen idé om, hvorvidt det rent faktisk er noget for dig eller ej. Et keyboard er måske ikke det, som lyder allerbedst, men det kommer en ny musikant heller ikke til at gøre lige med det samme og du kan købe et her. Det tager lang tid at blive rigtig god, men man kan godt træne effektivt, så man kan få et forspring.

Når du skal starte  

Det giver meget god mening at starte med det helt basale ting. Derfor bør man starte med akkorderne og forsøge at inkorporere dem i nogle simple sange, før man giver sig i kast med det helt svære. På den måde kan man sikre, at man ikke står helt på bar bund, hvis man skal til at lære en mere kompliceret sang, men højst sandsynligt bare skal bygge ovenpå sin eksisterende viden og færdigheder. Det kan virke som en udfordring, men det skal snart blive en fornøjelse at bruge noget tid på det hver dag.