Skimmelsvamp – de typiske syndsområder

Alle frygter at få skimmelsvamp. Svampen er en plage i mange danske husstande, hvor den dukker op med sit velkendte grønlige islæt. Hvad værre er, så kan man blive meget syg af skimmelsvampen, hvorfor man bestemt ikke ønsker den i sin bolig.

Her er 3 områder, du skal være særligt opmærksomme på, da skimmelsvamp gror særligt meget her.

Din kælder

Din kælder ligger tæt ved jorden, hvorfor den hele tiden bliver påvirket af fugt og kulde, ligesom der typisk er ringe eller utilstrækkelige muligheder for at lufte ud i rummet. Netop de forhold giver skimmelsvampen en god grobund. Derfor ses de grønne plamager ofte i kældere.

Du skal naturligvis sørge for at få luftet grundigt ud 3-4 gange om dagen, men du skal være opmærksom på, at den luft, der kommer ind, skal være koldere end den, der er i rummet. Lukker du varmere luft ind, risikerer du at skabe kondens, hvilket kun giver bedre forhold til skimmelsvampen.

Er din kælder allerede noget nær ubrugelig, kan du tilkalde en virksomhed med speciale i skadeservice i København. Særlig her har de særlig stor erfaring med at behandle skader fra de mange ældre bygninger i Hovedstaden, der ikke er bygget til at håndtere de store mængder fugt, der f.eks. kommer i vaskekældre m.m.

Dine vindueskarme

Er dine ruder ikke helt tætte? Så kan du være i fare for at få skimmelsvamp i dine vindueskarme. Mange kender synet af duggede eller helt våde karme, hvor vandet ligger sig på trærammen. Dette skal naturligvis undgås, hvilket du gør ved at få efterset, om dine ruder er tætte – og så ellers sørge for at lufte ud flere gange dagligt.

Dit baderum

Det giver sig selv, at der er vand og fugtige forhold på et badeværelse. Derfor kan det kræve sin mand at undgå skimmelsvamp netop her. Mange vil være bekendt med små grønne prik og plamager, der sætter sig i fuger og hjørner i rummet.

Det bedste du kan gøre, er at lufte godt ud. Ikke bare når du forlader dit badeværelse, men også mens du er i bad eller opholder dig derinde. Sørg for at tørre fliser og fuger af, når du har været i bad, så der ikke hænger vand på væggene.

Universalkuren: udluftning

Som du nok har lagt mærke til, skal du sørge for at lufte ud. Det gælder ikke kun for de nævnte områder, men alle dine opholdsrum.

Som mennesker udånder vi selv vand og fugt igennem vores kroppe, ligesom vi producerer vand og fugt i rummene, når vi bader, tørrer vasketøj, laver mad og meget mere. Udluftning er derfor kernen til at undgå skimmel.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *