Guide: Hvis du skal låne penge til studiestart

Er du blevet optaget på drømmestudiet, og er fyldt med forventningens glæde? Det er et rigtig godt tegn. Der sker mange ting, når man studerer. Du møder en masse nye mennesker, bliver klogere og får nogle helt uforglemmelige oplevelser. Når mange begynder bliver de mødt af et chok. Der skal nemlig ofte købes bøger for mange tusinde kroner, og det er de færreste, som lige kan klare det. Hvilke muligheder er der for at låne penge som studerende? Det behandler vi her.

SU-lån er det oplagte valg

Hvis du skal finansiere dine nye skolebøger, så er SU-lånet det oplagte valg. Her kan du låne op til lidt over 3.000 kroner om måneden. Renterne er minimale sammenlignet med andre lån, og du skal først betale dit lån tilbage, når du er færdig med studiet. Vil du gerne betale det tilbage før, kan du selvfølgelig også sagtens det. Ved du, at du skal ud at låne penge, så bør du gå efter SU-lånet, da det er virkelig fordelagtigt. Har du sparet op til dine skolebøger, kan du jo blot låne det beløb, som du mangler.

Kan det betale sig at optage et SMS lån?

Kan det betale sig at optage et SMS lån, hvis man er studerende. For de fleste vil det ikke kunne, da det er et dyrt lån sammenlignet med for eksempel SU lånet. Det er muligt at få rentefrie SMS lån, men så er der store krav til tilbagebetalingen. Som regel skal du have betalt lånet tilbage inden for 1 måned, hvis du ikke ønsker at betale renter. Hvis du vælger et SMS lån frem for en anden lånetype, så bør du altid sammenligne lånene godt og grundigt. Ved at lære markedet at kende, kan du spare et fint beløb i renter og gebyrer. Ansøg altid flere forskellige SMS lån, så du har et bedre sammenligningsgrundlag.

Hvad nu hvis jeg ikke er gammel nok?

De fleste låneudbydere kræver, at man er over 18 år. De fleste kræver sågar over 20, som fx Paymark Finans. I sådan en situation vil der ikke være andet at gøre, end at gå til SU lånet, hvor du skal være over 18 år. Er du under 18 år, har du ikke nogen muligheder for at låne penge fra andre end dine forældre eller bedsteforældre. Både forældre og bedsteforældre plejer nu gerne at vil give et bidrag,

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *