Er du klar til festivalsæsonen?

Festivalsæsonen står for døren, og det betyder at landets mange unge er ved at gøre klar til festivaler som Roskilde festival, Skanderborg og så videre. Mange af de unge studerer, og derfor er det ikke lige alle, der kan finde penge i budgettet til at tage af sted. Formålet med denne artikel er at guide dig i retning af, hvordan du kan få flere penge i budgettet til at tage på festival.

Afsøg mulighederne for arbejde under festivalen

En god mulighed for at få betalt festivalbilletten er ved at arbejde under festivalen. Det kan for eksempel lade sig gøre under Roskilde hvor man oftest har 3-4 vagter af 8 timer under festivallen. Skal du arbejde under festivallen skal du være opmærksom på, at det kan være hårdt at skulle møde på arbejde, hvis du har en forkærlighed for fest og sene nætter. Derfor skal du overveje det nøje, inden du tager sådan et arbejde. Har du ikke det største budget, er det ikke desto mindre en god mulighed for at komme med på festival alligevel.

Få lavet en opsparing

En anden god og oplagt mulighed for at få lidt mere luft i budgettet til en festival er ved at lave en opsparing i god tid. Selvom du er på SU, så kan selv 150 kroner om måneden gøre underværker. På et år ville du kunne spare godt 1.800 kroner på, hvilket ville tilføje 257 kroner om dagen til dit kost/drukbudget om dagen, hvis du er afsted i 7 dage. Det er bestemt ikke småpenge! Find ud af, hvor meget du kan spare op og få så lavet en fornuftig opsparing i så god tid som muligt.

Afsøg mulighederne for at låne

En sidste mulighed som du kun bør overveje i nødstilfælde er at låne penge. Du kan for eksempel tage et SU-lån, som nok vil være det mest fordelagtige som studerende. Her er renten nemlig lav, og du skal ikke betale tilbage med det samme. En anden mulighed er at låne hos en af de mange låneudbydere. Inden du låner bør du altid sammenligne de forskellige lånetilbud så du sikrer dig, at du altid finder det rigtige lån. Kig altid på aspekter som ÅOP, renter, tilbagebetaling og lignende. Der findes mange gode hjemmesider, hvor du kan sammenligne forskellige kviklån, og her kan du finde alt den information, du har behov for. Husk desuden altid at tænke dig om en ekstra gang, inden du låner penge, så du er sikker på, at du nu også kan betale pengene tilbage så du ikke ender som så mange andre med en registrering i RKI, hvor du ikke længere kan låne penge.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *