5 kendte myter om SMS lån

SMS lån har fået et blakket ry, efter at være blevet kritiseret voldsomt af forbrugerråd, politikere og i medierne. Det har ført til mange myter om SMS lånet. Men er det nu også dem alle sammen, der er sande? Det kan du blive klogere på her i artiklen.

Låneudbyderne vil kun snyde dig

En velkendt myte omkring SMS lånet er, at låneudbyderne kun er ude på at snyde dig. Sådan forholder det sig dog ikke helt. Der bliver nemlig holdt et skarpt øje med låneudbyderne, og de skal leve op til en lang række krav for at kunne få lov at drive lånevirksomhed. Lever de ikke op til disse krav og overholder lovgivningen, kan de hurtigt komme i problemer.

Samtidig vil du altid modtage en låneaftale, inden du stifter et SMS lån. Det er enormt vigtigt, at du læser denne aftale, før du skriver under på lånet. En af grundene til de mange beskyldninger er, at folk er kommet galt afsted, fordi de ikke har læst låneaftalen ordentligt igennem.

SMS lån er meget dyre

Der er ingen tvivl om, at SMS lån ikke er den billigste låneform. SMS lånet kan slet ikke hamle op med banklån og realkreditlån. SMS lånet har dog heller ikke samme funktion. Et SMS lån bliver dog nemlig brugt som forbrugslån, hvor et banklån og et realkreditlån som regel bruges i forbindelse med et boliglån. Gennem de seneste år er der kommet mange låneudbydere til, og det har givet en øget konkurrence på markedet. Det har ført til bedre vilkår for forbrugerne. For eksempel er de fleste SMS lån i dag rentefrie i de første 30 dage. Det så man sjældent for bare et par år siden. At SMS lån er en dyr låneform, er altså ikke helt forkert at sige, hvis man sammenligner med andre lånetyper som for eksempel banklånet.

Alle kan blive godkendt

Et andet rygte lyder på, at man kan tage et SMS lån, selvom man er på kontanthjælp eller ikke har nogen fast indkomst. Det er til dels rigtigt, da en marginal del af markedet giver mulighed for at låne penge, selvom man ikke har fast indkomst. Oftest vil det være udenlandske låneudbydere. De danske låneudbydere har som regel lavere krav end bankerne men har også nogle faste krav. For eksempel skal du være over 18 år for at få lov at låne. Du må heller ikke stå i RKI, og så skal du gerne have en fast indkomst. Har du ikke det, vil det blive meget svært for dig at få lov at låne. Så at sige at alle kan blive godkendt til et SMS lån, passer altså ikke helt.