Vil du også gerne være synlig i trafikken, så du undgår at blive overset?

Når man cykler sig en tur ude i trafikken, er man meget udsat. Man er ikke lige så beskyttet som de, der kommer kørende forbi i bil eller lastbil. Især når det bliver mørkt, er man som cyklist nem at overse, og netop af denne grund, så har cykellygter altid været en lovpligtig del af cykeludstyret. Derfor skal man altså udstyre sin cykel med en forlygte og en baglygte, som virker og lyser tilstrækkeligt.

Fungerende cykellygter er både vigtige for en selv, så man kan se hvor man kører, når der er mørkt, men også for at de andre i trafikken, kan se en og køre udenom, så man undgår eventuelle ulykker.

Hvilke slags cykellygter er bedst? Og hvilke slags cykellygter skal jeg have?

I dag findes der rigtig mange forskellige slags cykellygter på markedet. Der er fås lygter med flere lysautomatikker. Mange cykellygter kan derfor lyse konstant og i forskelligt tempo, alt efter hvordan man cykler. Det er godt at investere i nogle cykellygter, hvor man kan indstille lyset efter behov. Det er nemlig bevist, at blinkende lygter i forskelligt tempo er godt at bruge i dagslys, mens konstant lys er godt at bruge i mørket.

Når man skal ud for at finde sig en ny cykellygte, skal man både have en hvid eller gullig foran, og en rød bagpå. Den cykellygte der skal sidde foran, skal kunne lyse vejen op, så man også kan se i mørke uden gadebelysning. Det er derfor vigtig, at man undersøger de forskellige lygter og finde den, som passer perfekt efter ens behov.

Cykellygterne kan deles ind i forskellige slags, der findes nemlig både batterilygter, dynamolygter, magnetlygter og USB-lygter. Under disse slags, kan man også cykellygter som monteres på selve cyklen, men også lygter der man sidder på hjelmen eller i panden.