Sådan kan software hjælpe til i den virkelige verden

Ofte bliver software koblet sammen med komplicerede computere, it-systemer og teknikker. Langt hen ad vejen er det også rigtige observationer, men software bliver også i høj grad udviklet til at kunne hjælpe til i den virkelige verden. Teknologien viser sig fra sin bedste side, når den bliver inkorporeret i den virkelige verden og kan hjælpe med problemer og udfordringer, som ellers kan være svære at løse. Flere og flere firmaer lancerer nemlig software, som kan hjælpe mennesker med blandt andet at sælge boliger og at lære at læse og skrive.

Software til boligsalg

Virksomheden Esoft laver banebrydende software til boligsalg. Udviklerne af deres software har fundet ud af, at op mod 80% af boligsøgende leder efter boliger på nettet, og derfor har du udviklet et program, som går ind og hjælper boligejere med at sælge og boligkøbere med at finde deres kommende hjem. Først og fremmest hjælper deres program med online reklamering, og derudover giver de en mulighed for at holde et online åbent hus med billeder, videoer og digitale ture rundt i huset. På den måde kan potentielle købere allerede få en god føling for deres mulige kommende hjem, mens de sidder i deres gamle dagligstue og søger efter boliger.

Software til mennesker med læse- og skrivevanskeligheder

Udover at software kan hjælpe med at sælge boliger, kan en anden type software også hjælpe mennesker med deres ordblindhed eller læse- og skrivevanskeligheder. Med programmer som CD-ord, oplæsning af tekst og ordforslagsprogrammer bliver det nemmere for bestemte mennesker at skrive og læse. Derudover kan der også findes software, som digitaliserer trykt tekst, hvilket gør det nemmere for visse mennesker at kunne læse og forstå tekster. Ikke nok med at det bliver nemmere for visse mennesker, så er der også andre mennesker, der helt får afhjulpet deres problemer med teknologien.