Meld dig ind i en A-kasse, mens du er studerende

Det er en god ide, at du melder dig ind i en a-kasse, mens du stadig er studerende. Det er der nemlig mange fordele ved. Først og fremmet gør det, at du kan få dagpenge, så snart du bliver færdig med studiet. Det er selvfølgelig en god ide at begynde at søge job, så du har et job, når du er færdig med studiet, men det er ikke altid, at det kan gå op i en højere enhed. Det er derfor en god ide, at du sørger for, at du kan få dagpenge med det samme, du bliver færdig.

Hvis du først melder dig ind i en billige a-kasse, når du er færdig med at studere, vil der være det, der hedder en karensmåned. Det er en måneds karantæne, kan man sige, fordi du ikke har meldt dig ind i god nok tid. Det betyder altså, at der kommer til at gå en måned ekstra, inden du kan få dagpenge.

Når du får dagpenge, vil pengene altid være bagudbetalt, lige ens løn er det. SU er derimod forudbetalt. Går du fra SU til dagpenge, vil du altså i forvejen have en måned, hvor du ikke får penge til den første. Hvis du ikke har fået meldt dig ind i a-kassen i god nok tid, kommer du til at vente to måneder på at få penge. Det kan være svært at skulle klare sig økonomisk så længe.

A-kasse er ofte gratis for studerende

Mange a-kasser er gratis, når man er studerende. Det er derfor en god mulighed for dig for at melde dig ind, uden at det kommer til at koste noget. Det behøver altså i mange tilfælde ikke være pengene, der afgør, om du skal melde dig ind i en a-kasse som studerende eller ej.

Der findes mange forskellige typer af a-kasser. Når du er studerende og leder efter en a-kasse, er det altid en god ide, at du undersøger, hvilken der passer bedst til dig. Der er nogle a-kasser, der har specialiseret sig i bestemte faggrupper. Andre sigter mere bredt og optager alle, der er interesserede. Det kommer derfor helt an på, hvad du har lyst til. Det handler om at finde den a-kasse, som du tror, at du vil få mest ud af, når du skal ud og søge job efter endt uddannelse.

Hold øje med arrangementer i løbet af din uddannelse

Det kan være en god ide at holde øje med, hvilke arrangementer din a-kasse har i løbet af din uddannelse. Det kan nemlig være nogle, der kan gøre det nemmere for dig at få et job bagefter. Det kan for eksempel være arrangementer om, hvordan du kan skrive en god jobansøgning. Det kan du både bruge, når du skal søge et studiejob, og når du skal søge et ”rigtigt” job efterfølgende. Selvom det kan virke svært at overskue at have et studiejob ved siden af studiet, er det en rigtig god ide for dig at gøre. Det kan virkelig give dig et forspring i forhold til at få et job.

Det samme gælder, hvis du søger job, mens du er ved at skrive din bachelor eller dit speciale. Det kan virke næsten uoverkommeligt, når du sidder med en stor opgave at skulle søge arbejde samtidig, men det er en rigtig god ide. På den måde øger du sandsynligheden mange gange for, at du har et job, når du er færdig med studierne. Det kan derfor være en god ide, at du gør det til en vane for eksempel at søge et job hver anden uge. Når du er på dagpenge, skal du alligevel søge to jobs om ugen, så du kan lige så godt vænne dig til det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *