Gode tips til at indrette studielejligheden

Det er ikke altid lige nemt at være studerende – og slet ikke når det kommer til økonomi og boligsituation. Mange gange bliver du nødt til at ofre nogle ting for at studere på drømmestudiet. Men som med så mange andre ting gælder det om at få det bedste ud af det – og det kan du helt sikkert også, når det handler om at få økonomien til at hænge sammen, når studieboligen skal indrettes.

Find en bolig, der giver mere økonomisk frihed

Det er ikke altid nemt at finde en bolig som studerende, og det er slet ikke nemt at finde en, du har råd til, med den SU du lever på. Dog kan det nogle gange godt betale sig at finde en bolig, der ligger en smule fra studiet – og med en cykel er det jo ikke noget problem. Det gør ofte studieboligen en smule billigere.

Shop billigt – shop genbrug

Hvis du gerne vil indrette studieboligen billigt, er genbrug din bedste ven. Ofte fejler tingene fra genbrug ingenting, men er noget billigere, fordi de jo ikke er helt nye. Det giver dig muligheden for at have råd til mange flere ting til din bolig, end du ville have, hvis du skulle købe det hele i ny tilstand. I genbrug kan du bl.a. finde brugte kontorborde– og stole, sofaer, spisebordsstole og reoler. Udvalget er stort, og du kan altså få mange af komponenterne til indretningen købt i genbrug.

Det samme møbel kan sagtens have flere funktioner

I en studiebolig er der måske ikke så meget frihed til indretningen, både grundet pladsen og økonomien. Derfor kan det være smart at have møbler, der kan bruges til flere forskellige ting – det kunne være en sovesofa, der kunne spare dig fra at bruge penge på en seng, hvis du ikke har et problem med at sove i stuen.