Forbedr arbejdsmiljøet med solidt løfteudstyr

Hvis man driver en virksomhed, der er afhængig af, at mange medarbejdere samarbejder, arbejder effektivt og har det godt, vil man vide, at det er meget vigtigt at være i besiddelse af det rette udstyr. Sådant udstyr vil i de fleste tilfælde være udstyr, der er i stand til at foretage de gentagende løft, der måtte være i forbindelse med et produktionsarbejde. Det kan eksempelvis være, at et emne skal løftes fra en maskine til en anden, fra en maskine til transportpalle og lignende, og disse løft kan både være tunge og lette. Uanset om løftene er tunge eller lette, bliver det en hård opgave, når der skal løftes gentagende gange, og det bliver til mange kilo, hvis man efter endt arbejdsdag skal gøre regnskabet op. For at forenkle denne proces og gøre løftene en hel del lettere, kan det være en fordel at være i besiddelse af en svingkran, der fås i flere forskellige varianter.

Løftekapaciteten på svingkranen varierer fra model til model

De forskellige varianter af svingkraner vil selvsagt variere i forhold til hinanden, og der er forskellige ting, der gør, at dette er gældende, hvilket blandt andet er gældende for løftekapaciteten på svingkranen. Der findes svingkraner med løftekapaciteter på ned til 15 kg og helt op til 2000 kg, og dette kan være en fordel at have in mente, når man skal erhverve sig en kran. Har man brug for, at større emner skal kunne håndteres, er det vigtigt, at den givne svingkran har en løftekapacitet tilsvarende vægten på de emner, der skal flyttes rundt omkring. Vælger man en variant med en for lav løftekapacitet, vil man på sigt eller prompte opleve problemerne, da en svingkran med for lav løftekapacitet vil tage skade, hvis den tvinges ud i løft, der ligger langt over løfteevnen. Er løftekapaciteten derimod for stor, kan man også risikere, at det er svært at håndtere emnerne med en lav vægt, hvorfor det er vigtigt at finde et passende niveau.

Forskellige typer fastmonteringer egner sig bedst til forskellige situationer

Det er muligt at få lavet mange forskellige specialløsninger til virksomheden, hvilket blandt andet er gældende grundet de mange forskellige monteringsmuligheder af svingkran. De forskellige monteringsmuligheder tæller blandt andet vægmonterede svingkraner, gulvmonterede svingkraner, mobile svingkraner og loftmonterede varianter, og dette er noget, man bør overveje i henhold til behovet. Foregår løftene hovedsageligt samme sted på arbejdspladsen, er det blot et spørgsmål, om kranen skal monteres i gulvet, loftet eller væggen, mens det kan være ganske fordelagtigt med en mobil variant, hvis løftene foregår mange forskellige steder i produktionen. Læs mere om løfteudstyr til virksomheden, og gør jobbet lettere for medarbejderne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *