Et funktionelt webdesign bør være i fokus

Med al den tid, vi i dagens Danmark bruger på at søge efter løsninger, services, produkter og virksomheder på internettet, er et funktionelt webdesign utroligt vigtigt. En lettere tilgang samt et bedre overblik over de forskellige dele på en hjemmeside øger vores besøgstid på den pågældende side, hvilket muliggør en stigning i hjemmesidens søgeplacering.

Gør forskellen på Google

De fleste kender til vigtigheden af SEO, begrebet virksomheder bruger for at optimere chancerne for at blive fundet som en af de første på Google. Men det er altså ikke kun brugen af de rette søgeord, der er med til at øge en hjemmesides placering i søgeresultaterne – med et godt webdesign kan en virksomhed øge chancerne for, at en besøgende bruger længere tid på hjemmesiden. Derudover kan et godt webdesign guide de besøgende til at klikke videre til andre sider, og dette er vigtigt i forhold til placeringen i søgeresultaterne. Google vurderer nemlig en hjemmeside som mere relevant for den pågældende søgning, såfremt de besøgende ikke vender tilbage til søgeresultaterne. Det vil altså sige, at en virksomhed øger sine chancer for at stige i søgeresultaterne, såfremt virksomhedens hjemmeside er så god til at fange de besøgendes opmærksomhed, at de bruger længere tid på siden og klikker sig videre til andre sider via hjemmesiden.

Den mobilvenlige hjemmeside

Nu til dags bruger vi meget af dagen med mobiltelefonen i hånden – ombord på Letbanen på vej på arbejde, i frokostpausen ved Åen, når vi kobler af på sofaen efter en lang dags shopping i Århus’ mange butikker og som noget af det sidste inden vi ligger os til at sove. Meget af den tid bliver brugt på sociale medier, men vi bruger også rigtig meget tid på at søge på Google, og vi scroller os gennem et utal af hjemmesider i løbet af en dag. Faktisk foregår hovedparten af de søgninger, vi foretager os – om det er for at finde den bedste restaurant i Århus eller for at finde den udbyder med det hurtigste internet –  på mobilen, hvorfor det er ekstremt vigtigt med en mobilvenlig hjemmeside. Er et webdesign ikke tilpasset mobilenheder, kan det blive noget rod at scrolle igennem for besøgende, og dette kan betyde, at virksomheden mister potentielle kunder. Læs mere om vigtigheden af en funktionel hjemmeside og et mobilvenligt webdesign her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *