Top 3 listen over bæredygtighed

Bæredygtighed er efterhånden blevet en stor størrelse, ikke bare i danskernes hverdag, men over hele kloden. Udviklingen af netop bæredygtighed havde sin spæde begyndelse tilbage i 1980’erne, og den er kun vokset mere og mere med årtierne. Vi har efterhånden fokus på det i alle tænkelige scenarier, og det er endda blevet en del af undervisningen rundt omkring på skolerne. Vi tænker mere og mere på fremtiden og hvordan vi kan forbedre os. Akkurat bæredygtighed er én af de udviklinger, som vi kan gøre noget ved for at styrke vores alle sammens fremtid. Vi kigger nærmere på de 3 kategorier, som vi danskere særligt, inden for den seneste årrække, har taget til os, når vi snakker bæredygtighed.

Når bæredygtighed hitter blandt danskerne

Mad
Madspild er lig med ikke-bæredygtigt, og derfor har flere og flere restauranter og spisesteder også taget ”stop madspild” konceptet til sig. Her kan folk komme inden lukketid og købe det mad, som spisestederne ikke har fået solgt i løbet af dagen. Prisen er lavere, hvilket er et plus for kunderne, og madstederne kommer af med deres varer, så de slipper for at smide god mad ud i skraldespanden. Dette er bæredygtighed, når det er bedst, og win-win for begge parter.

Tøj
Bæredygtighed kan i andre tilfælde også hænge sammen med genbrug, og særligt køb og salg af ens eget tøj hjemme i garderoben, sælger vi som aldrig før. Tøj, som vi ikke længere ønsker at gå med mere, men som andre kan få glæde af og som synes passer ind i deres garderobe. Der opstår flere og flere sites og app’s, hvor man kan sætte sit tøj til salg, så andre kan få gavn af det. Det er bæredygtighed, når det er bedst, og vi danskere har i den grad taget genbrug af tøj, herunder designertøj, til os.

Elektronik
Er der noget, der er dyrt at anskaffe sig nyt af, så er det elektronik. Med markedets store, indbydende udvalg, kan det være en stor nok udfordring i sig selv at lade sig stoppe for ikke at købe en ny telefon eller tablet. Det behøver dog ikke være sådan, for mange danskere køber en del af deres elektronik brugt, og selvom man så ikke absolut får det nyeste af det nyeste, kan man trods alt tillade sig at skifte den 2 år gamle telefon ud med den næst-nyeste model. Køb brugte iphones her. Selvom elektronikken er brugt, kan den stadig være velfungerende og god i stand. Mange forhandlere, der sælger brugt elektronik, tester og gennemser nemlig produkterne for fejl og mangler, inden de sælges videre.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *